Honkarakenne

Honkarakenne on vuodesta 1958 toiminut hirsirakentamisen pioneeri ja maailman ensimmäinen teollinen hirsitalovalmistaja. Vahva innovaatiokulttuuri on ajanut yrityksen toimintaa alusta lähtien.

Tänään Honkarakenne on hirsitaloalan suurin viestiyritys, ja sillä on alallaan eniten patentteja ja tuotesuojia. Honkarakenne työskentelee joka päivä innovaatioiden ja paremman laadun eteen. Onnistuneiden ratkaisujen ja luotettavuuden myötä Honkarakenne on jo 60 vuoden aikana toimittanut yli 85 000 projektia eri puolille maailmaa.

Meille myönnetyt sertifikaatit ja tunnustukset:

Honkarakenteen toiminta on sertifioitu ISO 9001 laatu- ja ISO 14001 -ympäristöstandardien mukaisesti. Se tarkoittaa, että talonvalmistuksen kaikkia prosesseja valvotaan ja kehitetään jatkuvasti ja systemaattisesti.
Honkarakenne sai taloilleen kansainvälisen CE-merkin vuonna 2004 – ensimmäisenä toimialallamme. Se takaa, että tuotteiden ominaisuudet ja toimivuus ovat eurooppalaisen teknisen hyväksynnän, ETA:n mukaisia.
Honka Terve Talo™ on markkinoiden ainut VTT:n sertifioima terve talo -ratkaisu. Se on kehitetty yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa. Honka Terve Talo™ täyttää tiukat vaatimukset mm. sisäilman puhtauden, materiaalien vähäpäästöisyyden, rakenteiden kosteusturvallisuuden ja rakennustekniikan osalta.
VTT:n sertifioiman Honka Terve Talo™ -konseptin lisäksi VTT on vertaillut Honkarakenteen toimeksiannosta sisäilman suhteellisen ilmankosteuden vuorokautisia vaihteluita ja mitannut lamelli-hirsiseinien emissioita. Honkarakenteen hirsiseinien on todettu tasaavan ilmankosteuden vaihteluita merkittävästi ja täyttävän M1-päästöluokan kriteerit. Lue lisää: Hirren ja sisäilman kosteusvuorovaikutus pientalossa, VTT-tutkimusraportti VTT-R-04297-14.
Kaikki Honka-hirsitalot valmistetaan PEFC-sertifioidusta suomalaisesta männystä. Se tarkoittaa, että jokaisen kaadetun puun tilalle istutetaan uusi taimi.
Honka on avainlipputuote, mikä tarkoittaa, että tuotteet ja palvelut on tehty Suomessa suomalaisiin oloihin.

Honkarakenteen kehittämän painumattoman Honka Fusion -hirren ja Nollanurkkaratkaisun ansiosta hirsitalokin voi olla arkkitehtuuriltaan moderni. Tämän vuoksi hirsirakentaminen soveltuu erinomaisesti myös kaupunkirakentamiseen – omakotitalojen lisäksi painumattomasta hirrestä rakennetaan mm. rivi- ja kerrostaloja, hotelleja ja päiväkoteja.

Painumaton hirsi

  • Aikaansaa elämättömän, kutistumattoman ja laadukkaan massiivipuuseinärakenteen
  • Nopeuttaa ja selkeyttää rakentamista, koska painumiseen ei tarvitse varautua
  • Poistaa painumisen aiheuttaman jälkisäätötyön mm. kierrejalkojen, ikkunoiden ja ovien osalta
  • Mahdollistaa suorat kiinnitykset eri materiaalien ja rakenteiden välillä, joten lopputuloksena ovat stabiilit ja laadukkaat rakenteet
  • Poistaa hirsien ja rakenteiden välisten saumojen elämisen ehkäisten hallitsemattomia ilmavuotoja
  • Mahdollistaa rakenteiden hyvän ilmatiiviyden ja siten lämmitysenergian säästön

Voitte tutustua Honkarakenteen laadukkaaseen rakentamiseen tarkemmin Honkarakenteen internetsivuilta osoitteessa https://www.honka.fi/fi/.

Top